Els dies 4, 5 i 6 de juliol, en el marc de la Universitat d’Estiu de la UVic-UCC, el Consorci del Lluçanès organitza per quart any el curs: “Introducció a les principals tecnologies d’elaboració de formatges al Lluçanès”. Aquesta formació va dirigida a persones aficionades al món formatger, amb interès per a les indústries làctiques i que vulguin adquirir uns coneixements inicials bàsics en els processos d’elaboració de formatges.

Per segon any, el curs es portarà a terme al municipi d’Alpens a les instal·lacions del Quall, formatgeria col·lectiva i obrador comunitari del Lluçanès.

Els principals continguts se centraran en conèixer el flux i el maneig dels principals ingredients per a la preparació de formatges. Es posaran en pràctica les principals tecnologies d’elaboració de formatges tals com la quallada enzimàtica, la quallada làctica i el recuit com a producte fresc.

El desenvolupament del curs és de tipus pràctic i amb manipulació de producte. Es realitzarà un fòrum debat amb l’alumnat a tall d’avaluació i exposició dels principals dubtes i inquietuds de les persones participants. La cloenda de la formació es realitzarà mitjançant la visita a una explotació agroramadera inclosa dins la Ruta de la Llet que es dinamitza al territori.

En total seran 16 hores de formació i l’alumnat rebrà un certificat d’aprofitament emès per la Universitat de Vic-UCC.

El curs compta amb la col·laboració de l’empresa Lacto-tex i la Diputació de Barcelona.

Les inscripcions ja estan obertes en aquest enllaç.

Comparticions