Des del passat dilluns, 16 d’octubre, 35 joves de 1r a 4t d’ESO participen durant una hora i mitja a la setmana a l’Espai a Punt a un dels quatre municipis on enguany hi ha el servei.

Aquest espai els serveix per treballar, en grups reduïts i acompanyats per una educadora, en les tasques de l’Institut: preparar exàmens, fer treballs, deures, repassar i reforçar les matèries que més els convé a cadascú. A més a més, se’ls facilita eines i tècniques d’estudi, estratègies per planificar-se millor o gestionar el temps d’estudi. Cal destacar que les dues educadores que dinamitzen i acompanyen l’Espai tenen coordinació directa amb l’Institut per poder incidir més positivament en les necessitats de cada alumne/a.

Aquesta és la 3a edició del projecte “Espai a Punt” i ja s’ha consolidat com un dels projectes clau que el Consorci del Lluçanès desenvolupa per contribuir a un millor èxit escolar a l’ESO i la prevenció de l’abandonament escolar prematur.

Els municipis on s’està portant a terme són Alpens, Olost, Perafita i Prats de Lluçanès.

La coordinació va a càrrec de l’àrea d’Educació del Consorci del Lluçanès i Lluçanès Jove amb la col·laboració dels ajuntaments i el finançament de la Diputació de Barcelona.

Les sessions de l’Espai A Punt s’estendran fins al mes de juny de 2024, d’acord amb el calendari escolar.

Comparticions