Arriba la 2a edició del curs Introducció a les principals tecnologies d’elaboració de formatges al Lluçanès dins la Universitat d’Estiu de Vic, el proper juliol al Lluçanès. El curs va néixer el 2019 i va comptar amb una molt bona valoració i un total de 16 alumnes.

Els propers 20, 21 i 22 de juliol, en el marc de la Universitat d’Estiu de la UVic-UCC, el Consorci del Lluçanès organitza per segon any el curs: “Introducció a les principals tecnologies d’elaboració de formatges al Lluçanès”. Aquesta formació va dirigida a persones aficionades al món formatger, amb interès per a les indústries làctiques i que vulguin adquirir uns coneixements inicials bàsics en els processos d’elaboració de formatges.

Els principals continguts se centraran en conèixer el flux i el maneig dels principals ingredients per a la preparació de formatges. Es posaran en pràctica les principals tecnologies d’elaboració de formatges tals com la quallada enzimàtica, la quallada làctica i el recuit com a producte fresc.

El desenvolupament del curs és de tipus pràctic i es portarà a terme a les instal·lacions  de l’Escola Terra Nostra d’Olost. Es realitzarà un fòrum debat amb els alumnes a tall d’avaluació i exposició dels principals dubtes i inquietuds dels participants. La cloenda de la formació es realitzarà mitjançant la visita a una explotació agroramadera inclosa dins la Ruta de la Llet que es dinamitza al territori.

En total seran 16 hores de formació i l’alumnat rebrà un certificat d’aprofitament emès per la Universitat de Vic.

El Lluçanès s’està establint com a referent de la formació en l’àmbit de formatgeria. L’any 2013 es va organitzar el primer curs de formatgeria lligat a un certificat de professionalitat, reconegut pel Departament d’Empresa i ocupació i, l’any 2016, ja es va tirar endavant la 1a edició del Curs d’especialització en formatgeria artesana amb certificat propi expedit per la UVic-UCC del qual se n’han realitzat ja 3 edicions. La darrera ha acabat aquesta primavera.

El curs compta amb la col·laboració de l’empresa Lacto-Tex i la Diputació de Barcelona.

Les inscripcions ja estan obertes al següent enllaç. 

Comparticions