El passat dijous 15 de juny es va celebrar la cloenda del projecte d’Envelliment Actiu del Lluçanès. L’acte va tenir lloc a Sant Boi de Lluçanès. Unes 120 persones van participar en les activitats organitzades, aplegant els participants dels grups de treball de la memòria, psicomotricitat, de les caminades d’El LLuçanès cap als 100, i Caminades d’Intercanvi de marxa nòrdica  i d’altres tallers organitzats pel Consorci del Lluçanès en diferents pobles.

En primer lloc, els participants van gaudir d’un esmorzar conjunt a la plaça del poble amb productes d’elaboració local. Tot seguit, van fer una visita a l’esglèsia i al museu de fòssils i una passejada fins al Roure de la Senyora; totes amb l’acompanyament de guies de primera del mateix poble. El comiat es va fer buscant les ombres i amb un bon refrigeri natural per a refer-se i combatre la calor.

El projecte “Envelliment Actiu al Lluçanès” va aflorar a l’octubre del 2016, moment en què s’iniciaven els primers grups d’activitat. La iniciativa, gestada des del Consorci del Lluçanès, aposta per la prevenció i la promoció de l’autonomia de les persones grans. La proposta ofereix sessions d’activitat tant per exercitar la part mental com la part més física, així com també algunes sessions formatives. També formen part del projecte les caminades organitzades pel Consorci del Lluçanès des del 2017 i les passejades conjuntes organitzades en diferents pobles incloses en el cicle El Lluçanès cap als 100, així com les Caminades d’Intercanvi de marxa nòrdica. Actualment, estan en funcionament 10 grups que es troben a Alpens, Oristà, La Torre d’Oristà, Sant Agustí, Sant Feliu Sasserra, Sant Martí de Sobremunt i Santa Eulàlia de Puig-oriol – Lluçà, i la participació a les caminades s’amplia per a tots els municipis del Lluçanès.

Després de l’estiu, la programació tornarà amb més activitats i més variades.

Aquest projecte es desenvolupa gràcies a la coordinació del Consorci del Lluçanès (dinamitzadora de Gent gran i tècnica d´esports) i el SAIAR Bonasort, amb la col·laboració dels Ajuntaments del Lluçanès i el suport de Diputació de Barcelona.

Comparticions