Projecte que vol fomentar una educació per a la igualtat entre nens i nenes al Lluçanès. Es treballa principalment al cicle superior. Per abordar-ho es realitza un taller amb una dinàmica vivencial per fer prendre consciència de l’important paper que juguen els estereotips que es reprodueixen en la societat sobre el sexe masculí i femení i com ens poden afectar positiva o negativament a cadascú d’ells i elles. L’educadora que dinamitza al taller elabora un informe i apunta línies de continuïtat per seguir treballant en les tutories.

S’acompanya amb una Caixa de contes coeducatius i una proposta pedagògica per promoure el treball i la reflexió posterior tan a l’aula com a casa amb família. La caixa serà itinerant a totes les escoels participants.

El curs 2018-19 el projecte Coeducació al Lluçanès s’implementa a les escoles FEDAC i Lluçanès d ePrats de Lluçanès, escola Heurom de Perafita, escola La Forja d’Alpens i l’escola Els Roures de St. Feliu Sasserra.

A Secundària i Batxillerat també estan programats tallers que inclouen a més de la coeducació, la prevenció de les violències masclistes i la diversitat afectiva, sexual i de gènere.