Visita, espectacle i tast a Mas Terricabras

Diumenge 31 de març

L’activitat consta de: 

  • 11:00 h – Visita guiada a l’espai

  • 11:45 h – Espectacle d’arts escèniques

  • 12:30 h – Petit tast dels productes del projecte agroalimentari

.

.

.

Mas Terricabras – Oristà

El Mas Terricabras es una explotació familiar agrícola-ramadera, de moltes generacions situada al municipi d’Oristà. Dedicada al cultiu de cereals i farratges per al bestiar, vaques de pastura, vedells d’engreix i truges. Són els majors productors de blat forment del territori, una varietat de cereal antic que es conreava als camps del Lluçanès fins que altres varietats més productives el van desplaçar progressivament. 

La visita a aquest espai consisteix en realitzar un recorregut a la finca agrària familiar on es podran observar els camps de blat forment en temporada. La mateixa família explicarà la història del blat forment, la seva recuperació al Lluçanès i tot el procés de producció (la llavor, la germinació, la maduració i la sega), així com les seves característiques i usos gastronòmics.

Tu 2×2

Cia. 2x2Impro


TU2X2 és un espectacle d’improvisació teatral en clau d’humor.

Dues actrius amb una gestualitat i imaginació desbordant pugen a l’escenari sense escenografia, sense guió i disposades a saltar al buit.

Les històries que sorgeixen són creades amb la interacció del públic i la poca vergonya de les actrius.

Un espectacle per petar-se de riure, ple de gestualitat, tacte i bon gust que gira entorn a vosaltres.

Aquí tot, absolutament tot és possible. Vine a ‘TU2x2’ i digues la teva!

.

Productes ~ Tast

Al Mas terricabras han recuperat diferents varietats locals de cultiu com el Cigró d’Oristà o altres cereals antics com el Blat Forment i la xeixa per fer-ne blat escairat i farina que comercialitzen. De forma particular també preserven i cultiven un producte hortícola singular, el tomàquet verd d’Oristà.

El blat forment destaca per ser una varietat antiga del blat dur que presenta unes arestes llargues amb un cicle de conreu més llarg que les altres varietats de blat convencional. Es tracta d’un aliment energètic, font de proteïna vegetal i vitamines i interessant pel seu baix índex glucèmic i de gluten. 

El seus usos principals a la cuina són en forma de farina o blat escairat que consisteix en el gra de blat sense clofolla i deixat assecar alguns dies.

En finalitzar l’espectacle es podrà fer un tastet de blat forment escairat, una varietat antiga que presenta un gust, aroma i textures singulars.

On comprar els seus productes?

A la mateixa explotació o en comerços de proximitat sota el segell de Venda de Proximitat.


.

Més informació:

consorci@consorci.llucanes.cat
93 888 00 50

Comparticions