Cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès

Neus P. Cirera & Raynald Colom


Dissabte 24 de setembre
12 del migdia 
Eslgésia de Sant Pere del Grau, Lluçà

“Perquè és una vegada hissada la paraula que arribarà el vent” és una proposta músico-poètica de vol Iliure, guiada pel so de la brillant trompeta de Raynald Colom juntament a la poesia de Neus P. Cirera. De l’encontre entre aquests creadors neix una exploració creativa, un mètode de temptativa i d’acció. Amb el frec a frec de les notes musicals i els versos el vespre fondeja potser una galàxia nova amb la voluntat de posar-la a l’abast del públic. Fruit d’aquesta espeleologia i d’aquesta recerca s’arriba a un centre que no sabem si existeix. Espectacle estrenat a Stagnum21.

Raynald Colom és considerat un dels millors trompetistes del jazz europeu i internacional. Compositor i productor de l’escena jazzística resident a Barcelona i París. Acaba de publicar el disc “A million dreams” 2021 amb Wax Industry.  Ha rebut el premi a millor trompetista els anys 2001, 2002, 2004 i 2005 de l’ Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya; el 2005 Premi Enderrock “Millor Disc de Jazz de l’any” amb “My 51 minutes”.

Neus P. Cirera és una poeta, escriptora i periodista nascuda a Moià. Ha publicat TAROT a Roure Edicions i ha celebrat recitals poètics amb músics de l’escena del jazz com Pau Sànchez, Fèlix Rossy, Pablo Ruiz.

Fitxa artística:

Raynald Colom: Trompeta

Neus P. Cirera: poesia


Espai Patrimonial


ESGLÉSIA DE SANT PERE DEL GRAU, LLUÇÀ

L’església de Sant Pere del Grau es troba situada a l’est de la masia del Grau. Es tracta d’una edificació que ha arribat als nostres dies amb forces modificacions: es va suprimir l’antic absis i es va canviar la coberta per una volta d’aresta. Actualment és un temple de planta rectangular, rematat amb un absis també rectangular que hi fou afegit tardanament. A la part de tramuntana de l’absis hi ha una fornícula que desgruixa la paret. La volta, d’aresta, té l’interior arrebossat i pintat. La façana principal, orientada a ponent, va ser renovada a principis del segle XX, essent decorada en estil neo-romànic.

Història: També anomenada Sant Pere de Torroella apareix documentada l’any 905 en l’acta de consagració de l’església parroquial de Santa Maria de Lluçà. El mas de Torroella quedà despoblat i fou adscrit al mas Grau a l’any 1385, segurament degut a la despoblació general que es patí a principis d’aquest segle a causa de la Pesta Negra, perdé la parroquialitat i esdevingué sufragània de la parròquia de Lluçà.

 

Veure ubicació


Productes Locals


L’associació de productors locals del Lluçanès “Lluçanès a Taula” es farà càrrec del lot de productes locals que se sortejarà a cada un dels concerts.

Una bona oportunitat per a descobrir tots els productors que formen part de l’associació i per a consumir producte local i de proximitat.


.

.

Comparticions