Cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès

Dones en vers


Diumenge 12 de setembre
12 del migdia
Masia de Galobardes

Dones en vers és un projecte en femení des del qual es vol donar vida a poemes de dones que en algun moment s’han creuat amb la vida de les components del grup i han volgut compartirla seva història.

Des de Dones en Vers musiquen aquests poemes i els canten, acompanyades d’una guitarra que ambienta i personifica el caràcter de les poesies.

El seu lema és: “donar veu a les dones” i és per això volen que tot l’entorn de producció del projecte sigui realitzat des de la perspectiva femenina: la imatge, la roba, l’escenografia, les coreografies, l’actitud escènica, la dramatúrgia….

Fitxa artística:

Laura Arnal – veu
Mònica Campillo – veu
Amidea Clotet – guitarra
Andrea González – percussió


Espai Patrimonial


MASIA DE GALOBARDES (PRATS DE LLUÇANÈS)

Es tracta d’un antic mas de planta quadrangular format per planta baixa, un pis i golfes construïda amb pedra.  La façana principal, orientada al sud-est, està dominada per un portal d’arc de mig punt adovellat, i una petita espitllera emmarcada amb monòlits de pedra a la dreta. Sobre el portal principal hi ha un carreu amb la data inscrita de 1740 i una creu intercalada i en una llinda de la finestra es troba la inscripció finestra IOSEPH BERNADS V / GOLOVARDES 1740.

Història: La masia de Galobardes es troba documentada en un capbreu del monestir de Santa Maria de l’Estany que data entre finals del segle XIV i principis del XV, on apareix l’hereu del mas Golovardes com a propietari d’un mas anomenat Querosa que depenia del monestir. També es troba documentada en el fogatge de 1553, dins la parròquia de Santa Eulàlia de Pardines, de la vegueria de Manresa. L’edificació actual, però, va ser reformada en època moderna al segle XVIII.

Veure ubicació


Productes Locals


L’associació de productors locals del Lluçanès “Lluçanès a Taula” es farà càrrec del lot de productes locals que se sortejarà a cada un dels concerts.

Una bona oportunitat per a descobrir tots els productors que formen part de l’associació i per a consumir producte local i de proximitat.


.

.

Comparticions