Cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès

Cristina Miguel i Marcel·lí Bayer


Dissabte 22 d’octubre
5 de la tarda
Església de Sant Martí d’Albars

Cristina Miguel Martínez i Marcel·lí Bayer presenten el seu disc Transcendit Terram. Un viatge més enllà de la Terra. Transcendit Terram és el punt de trobada d’aquest duet de saxofonistes que viatgen carregats de melodies pel temps i l’espai. La senzillesa dels dos instruments redescobrint el so i el silenci dels espais fa que l’experiència de la trobada amb aquests músics sigui molt íntima.

“Transcendit Terram” ha estat enregistrat en una bella església al cor de Catalunya, Santa Eugènia de Relat a Avinyó el 3 de setembre de 2019. Aquest àlbum inclou quatre peces originals de cadascun d’ells i una reinterpretació de La Passionaria de Charlie Haden. Presentat sota el segell discogràfic Arooo.Records (2021).

Fitxa artística:

Cristina Miguel Martínez

Marcel·lí Bayer


Espai Patrimonial


ESGLÉSIA, SANT MARTÍ D’ALBARS

L’Església de Sant Martí d’Albars és d’estil barroc-neoclàssic de mitjanes dimensions constituït per una nau i un campanar de torreta. La façana principal amb coronament campaniforme està orientada a l’oest i queda dominada per un gran portal d’arc rebaixat adovellat i brancals de pedra amb fines motllures. A la dovella central hi ha un escut llis de pedra, en relleu. Sobre el portal hi ha una fornícula de quart d’esfera, a la part central hi domina un rosetó de mitjanes dimensions emmarcat amb pedra de fines motllures, i a la part superior s’hi obre un petit òcul.

L’existència de l’església es documenta l’any 905 en l’acta de consagració de l’església de Santa Maria de Lluçà. L’església va ser refeta al segle XII. L’edifici antic degué perdurar fins al segle XVIII, que fou substituït per l’actual de tipus barroc neoclassicista, situat prop de la rectoria.


Veure ubicació


Productes Locals


L’associació de productors locals del Lluçanès “Lluçanès a Taula” es farà càrrec del lot de productes locals que se sortejarà a cada un dels concerts.

Una bona oportunitat per a descobrir tots els productors que formen part de l’associació i per a consumir producte local i de proximitat.


.

.

Comparticions