Cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès

Coloma Bertran i Marc del Pino


Diumenge 26 de setembre
12 del migdia
Cal Riba, Lluçà

Coloma Bertran (violí) i Marc del Pino (acordió) són dos músics osonencs que toquen plegats des de l’any 2007 i en aquesta ocasió han preparat un concert divers i emocionant que viatja per diverses músiques on els seus instruments hi són presents. Des de la tradició de les músiques europees fins a l’estil musette i el swing manouche o el jazz, l’acordió i el violí s’expressaran en un ambient íntim.

El concert citarà alguns autors memorables com Richard Galliano i Didier Lockwood, incorporant-hi també en el seu repertori composicions pròpies, on s’hi fusionen elements d’avantguarda amb l’esperit de la tradició.

Així doncs, es tracta d’un concert que farà gaudir d’una sèrie de melodies que estan fetes per ser escoltades tranquilament dins d’un espai acollidor, tot cercant un clima sonor amb dosi d’improvisació i sensibilitat.

Fitxa artística:

Coloma Bertran (violí)

Marc del Pino (acordió)


Espai Patrimonial


CAL RIBA (SANTA EULÀLIA DE PUIG-ORIOL – LLUÇÀ)

Cal Riba és una casa de gran dimensions situada a la plaça Major de Santa Eulàlia de Puig-oriol (Lluçà). És una casa formada per diferents volums i estances i una de les cases antigues del poble, que no segueix la disposició de les cases de poble, construïdes al peu del camí ramader central o camí ramader de Marina (que actualment és el carrer Major del nucli) durant el segles XVIII i XIX.

Història: El nucli urbà de Santa Eulàlia de Puig-oriol va ser bastit entre els segles XVIII i XIX als peus del camí ramader. En el cadastre de cases de l’any 1716 es citen únicament dues cases, a més de dues masies que es trobaven prop de l’actual emplaçament del nucli urbà. En el llistat de cases de la parròquia de Lluçà i sufragànies de l’any 1866 ja hi apareixen 59 cases habitades al poble.

Veure ubicació


Productes Locals


L’associació de productors locals del Lluçanès “Lluçanès a Taula” es farà càrrec del lot de productes locals que se sortejarà a cada un dels concerts.

Una bona oportunitat per a descobrir tots els productors que formen part de l’associació i per a consumir producte local i de proximitat.


.

.

Comparticions