LLEGENDA:

UN ANY DE SEQUERA


Era un any de gran secada i bufava el vent de ponent que ho fa marcir tot: el vent de la fam. Ja feia setmanes que cada diumenge a missa major es resaven parenostres per tal de demanar a la Verge dels Munts que fes ploure, i finalment es van organitzar les prèdiques a la Mare de Déu dels Munts. Però passaren uns dies i la sequera cada cop era més gran i la pèrdua de la collita es veia ja imminent. Semblava una maledicció del cel. Un dia, mentre en processó anaven donant voltes a l’església amb la Verge carregada, el senyor rector es va aturar i dirigint-se a la Verge digué:
‒Si no ens voleu donar aigua, ja us en donarem nosaltres a vós.

Agafà el salpasser carregat d’aigua beneïda i, davant la sorpresa de tothom, va començar a mullar la Mare de Déu dels Munts a cop de salpasser.
L’endemà va caure un temporal de pluja, vent i calamarsa, amb unes pedres grosses com el puny que fins i tot trencaven les teules de les teulades, com ningú no havia vist mai.


AADD, El Lluçanès màgic. Recull de llegendes i rondalles del Lluçanès. Valls, Cossetània Edicions i Ajuntament de Sant Boi de Lluçanès, 1998.


Activitat: Elaboració d’un bàlsam labial i joc de reconeixement d’herbes remeieres mitjançant els sentits

Data: Dissabte, 27 d’agost

Horari: De 16.30h a 17.30h
Lloc de Trobada: Ajuntament de Sant Agustí de Lluçanès – a l’Alou
Preu: 0€ (subvencionat)
A càrrec de: Queralt Alberch

Elaboració d’un bàlsam labial i joc per reconèixer i identificar mitjançant els sentits algunes de les herbes remeieres i així poder situar-se com a principiant o expert en la matèria.

És imprescindible la inscripció prèvia per realitzar l’activitat

Inscripcions:

Telèfon mòbil. 678.000.725
Telèfon fix: Ajuntament de Sant Agustí: 938527001 (dimarts i dijous) de 8h a 15h
Correu electrònic: st.agusti@diba.cat

Per a més informació: 

Consorci del Lluçanès – T. 93 888 00 50 / turisme@consorci.llucanes.cat


Comparticions