Apunt històric


Actualment seu de l’ajuntament de Sant Feliu Sasserra, va ser un palauet renaixentista on residia el sotsveguer del Lluçanès, seu del consell de jurats de la Sotsvegueria del Lluçanès des del 1611, on durant l’època de la cacera de bruixes, fou escenari dels processos de bruixeria, les tortures i l’empresonament de nombroses dones.

Altres llocs d’interès


Església de Sant Feliu
Centre d’Interpretació de la Bruixeria
Serrat de les Forques

+ informació: www.turisme.llucanes.cat

Casa del Consell i Jurats del Lluçanès


Antic palauet d’estil renaixentista, destaca per la seva decoració, una composició renaixentista amb un sistema de pilastres que emmarquen els finestrals. En resulten destacables les motllures que emmarquen la gran finestra central del primer pis, coronada amb un frontó d’estil clàssic on hi ha representada la figura al·legòrica del justicier. La porta d’entrada d’arc de mig punt es troba emmarcada per dues petites pilastres que sostenen un entaulament, on hi ha dues figures al·legòriques que mostren l’escut de la vila. La teulada sobresurt formant un ràfec sustentat per llates de fusta treballada en els seus extrems.


Activitat cultural

Data: Dissabte 30 d’octubre

  • Assistència gratuïta
  • És imprescindible la inscripció prèvia per realitzar l’activitat
  • Places limitades: 25
  • Guia: Joan Yeguas (Doctor en història de l’art i conservador de béns culturals en l’Àrea de Renaixement i Barroc al Museu Nacional d’Art de Catalunya) amb la col·laboració del Bisbat de Vic – Cases d’Oliba
  • Cal seguir les mesures de seguretat COVID: mans netes, mascareta, distància de seguretat

Clica aquí per fer la INSCRIPCIÓ

Per a més informació: 

Consorci del Lluçanès – T. 93 888 00 50 / turisme@consorci.llucanes.cat


Comparticions