Apunt històric


El segle XVIII fou l’època de gran activitat ramadera –transhumància–, que passava pel camí ramader que travessa el municipi de Sant Martí d’Albars i de la qual sorgiren hostals, cases de parada, o la indústria llanera. A Sant Martí d’Albars hi havia hagut una colla de tonedors que, equipats amb una bossa de cuir i les eines de tondre, anaven de casa en casa esquilant les ovelles, just abans de pujar els ramats a les pastures de muntanya a l’estiu.

Altres llocs d’interès


Font de Cal Blanc
Pont Medieval de Sant Martí d’Albars
Mirador de la Creu Xica

+ informació: www.turisme.llucanes.cat

Església de Sant Martí d’Albars


Església d’estil barroc-neoclàssic de mitjanes dimensions, constituït per una nau i un campanar de torreta durant el segle XVIII. La façana principal, amb coronament campaniforme, queda dominada per un gran portal d’arc rebaixat adovellat i brancals de pedra amb fines motllures. A la dovella central hi ha un escut llis de pedra, en relleu. Sobre el portal hi ha una fornícula de quart d’esfera, a la part central hi domina un rosetó.


Activitat cultural

Data: Dissabte 24 d’abril

Degut a les restriccions derivades de la pandèmia COVID19, l’activitat cultural a Sant Bartomeu del Grau es transformarà en una activitat online a través de les stories de l’instagram de @llucanesturisme el mateix dissabte 24 d’abril.

També podeu descarregar el material didàctic i activitats per a famílies de Sant Martí d’Albars (PDF)

Per a més informació: 

Consorci del Lluçanès – T. 93 888 00 50 / turisme@consorci.llucanes.cat


Comparticions