Cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès

Alba Alsina Quartet


Diumenge 3 d’octubre
12 del migdia 
La Codina, Sant Bartomeu del Grau

Alba Alsina és una jove saxofonista que fusiona flamenco-jazz i jazz amb ambients electronics creant un directe impactant i d’alt nivell interpretatiu. Amb El Principio (Autoeditat, 2020), el primer disc d’Alba Alsina com a líder, saxofonista i compositora, presenta vuit escenes absolutament personals i biogràfiques. L’artista ha volgut plasmar aquesta fusió de l’actualitat amb l’essència flamenca i la tradició jazzística esdevenint una fusió màgica a tres bandes. És música dedicada a tancar els ulls i a deixar-se portar, a imaginar.

Fitxa artística:

Alba Alsina – saxo soprano i alto

Tom Amat – piano i sintes

Carlos Bayolo – baix elèctric

Alberto Garrido – bateria i percussions


Espai Patrimonial


LA CODINA (SANT BARTOMEU DEL GRAU)

La Codina és una masia de grans dimensions, formada per diferents ampliacions al llarg dels anys. Destaca a la façana principal un portal d’arc de mig punt adovellat i finestres allindades, una de les quals conserva la inscripció de 1765 amb el símbol d’una creu intercalada, i altres conserven decoracions goticorenaixentista. Fins als anys seixanta del segle XX la casa encara conservava una torrella en cadascun dels angles, que li conferien un cert aire de casa forta.

Història: La Codina es troba documentada en diferents documents del segle XIV (1367 i 1381. Durant el segle XVI la Codina era probablement el mas més ric de Sant Bartomeu del Grau. Tenia cinc masoveries (Paumenys, la Font, Soler Sobirà, Soler Jussà -masies actualment desaparegudes- i Rogers) i era el mas que pagava més quantitat de collita a la parròquia.

Veure ubicació


Productes Locals


L’associació de productors locals del Lluçanès “Lluçanès a Taula” es farà càrrec del lot de productes locals que se sortejarà a cada un dels concerts.

Una bona oportunitat per a descobrir tots els productors que formen part de l’associació i per a consumir producte local i de proximitat.


.

.

Comparticions