Cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès

Alaire


Diumenge 9 d’octubre
12 del migdia 
Les Ferreres

La unió fa la força, diuen, una recepta que s’han fet seva les components del quartet Alaire. Després d’haver compartit diferents projectes a cavall entre Irlanda i Girona, el 2018 quatre artistes -Tara Badoom, Celia Olivera, Dèlia Deluna i Júlia Sols- creen la formació amb ganes d’experimentar i trobar nous ingredients. El plat final és un d’aquells de cuina fusió, amb elements de rumba, el toc picantó dels ritmes llatins, el sabor clàssic del folk celta i l’alegria gustosa del flamenc.

Una mescla heterogènia originària de Catalunya, Andalusia i Irlanda.

Fitxa artística:

Tara Badoom: melòdica, clarinet, bongos, caixó flamenco, whistle i veu
Cèlia Olivera: guitarra, mandolina, caixó flamenco, clarinet i veus.
Dèlia Deluna: guitarra, caixó flamenco, saxo, soprano i veu
Júlia Sols: guitarra, caixó flamenco i veu


Espai Patrimonial


LES FERRERES, SANT BARTOMEU DEL GRAU

Es tracta d’una casa senyorial formada per diferents cossos disposats a banda i banda del cos central. “Les Ferreres és per excel·lència la masia més gran i senyorial de Sant Bartomeu del Grau i un dels exponents més bells d’arquitectura rural setcentista de la comarca (..). El benestar i la prosperitat del camp que es visqué en el segle XVIII han deixat l’empremta en la façana principal, en el portal adovellat, en els balcons, en les pedres cantoneres de les finestres, en els arcs del cos lateral que conformen les eixides, en la capell i, en general, en la simetria d’un art de línies austeres que dóna fe d’un passat ric i esplendorós”.

L’origen del nom “Ferreres” es deu al fet que cap al segle XIII en aquest lloc hi havia una modesta ferreria, dominada pel senyor del castell de Gurb, en la qual els pagesos del rodal estaven obligats a ferrar-hi el rossam i cerclar-hi les rodes dels carros. Però l’antic nom del mas era “Ventolà”, com consta en documentació del segle XVI, i fou substituït pel de “les Ferreres” probablement al segle XV, quan la ferreria ja devia tenir força història i el nom de les Ferreres ja era popular entre la gent de Sant Bartomeu”.


Veure ubicació


Productes Locals


L’associació de productors locals del Lluçanès “Lluçanès a Taula” es farà càrrec del lot de productes locals que se sortejarà a cada un dels concerts.

Una bona oportunitat per a descobrir tots els productors que formen part de l’associació i per a consumir producte local i de proximitat.


.

.

Comparticions