Jornades de recreació històrica al Jaciment de Puig Ciutat

Jornades de recreació històrica al Jaciment de Puig Ciutat

Dissabte 28 i diumenge 29 de maig de 2022 es portarà a terme un esdeveniment de recreació històrica al poblat romà de Puig Ciutat.

Dissabte 28 i diumenge 29 (11-13h): visita teatralitzada (10€)

Durant la visita un oficial convidarà els assistents a inspeccionar la guarnició romana de Puig Ciutat en època de la guerra civil de Juli Cèsar. En paral·lel, una de les arqueòlogues del jaciment explicarà com la recerca arqueològica ens permet crear aquest relat històric. Durant la inspecció es podrà comprovar l’estat de la muralla, conèixer les famílies instal·lades al poblat i veure com vivien i s’organitzaven els soldats. La visita conclourà amb una reconstrucció de la batalla final, que va acabar amb el poblat romà de Puig Ciutat, entre els defensors Pompeians i els atacants Cesarians. Tot seguit es podrà degustar un tast de productes elaborats a partir de receptes romanes. Aquesta activitat és d’aforament limitat i requereix la compra anticipada d’una entrada.

Les entrades es poden comprar en línia a través del portal www.puigciutat.com/recreaciohistorica, o físicament a l’Ajuntament d’Oristà i a les botigues d’Oristà i la Torre. Les entrades tenen un cost de 10 euros per a persones majors de dotze anys, i són gratuïtes pels menors de dotze anys.

 

Dissabte 28 a la tarda, a partir de les 16 h: Demostracions i tallers (gratuït)

Visita lliure al jaciment

Tallers per a públic familiar (a partir de cinc anys). El primer taller, Participa a les maniobres de les legions romanes, permetrà experimentar com vestia un soldat romà: la roba i l’armament que duien,  i participar en les maniobres de l’exèrcit. El segon taller, Taller d’escriptura ibèrica, permetrà conèixer l’alfabet dels ibers.

Les activitats finalitzaran a les 19 h, són activitats gratuïtes i no és necessari realitzar cap preinscripció.

Data/es

28 - 29 maig 2022
Expired!

Organitza

Associació GIRA
Telèfon
628 35 14 30
Email
puigciutat@gmail.com
Website
http://www.puigciutat.com
QR Code
Go to Top