Avui, 1 de juny, dia mundial de la llet, hem presentat la Ruta de la Llet al Lluçanès i el Benvinguts a Pagès amb els productors i pagesos implicats en els dos projectes. La presentació ha anat a càrrec d’Isaac Peraire, president del Consorci del Lluçanès, Maria Faura, tècnica de turisme i patrimoni i Laura Megias, tècnica de desenvolupament rural del Consorci del Lluçanès

La Ruta de la Llet, és una nova ruta agroalimentària i turística del Lluçanès, en la qual participen diferents productors del sector làctic del Lluçanès que ofereixen visites guiades a formatgeries i granges de llet de proximitat. Els visitants poden contactar directament amb les explotacions o bé fer la reserva a través del Consorci del Lluçanès,en dies feiners, i a l’oficina d’informació turística de Prats de Lluçanès, en dies festius i caps de setmana. La ruta permet conèixer als visitants els diferents animals productors de llet (ovelles, vaques i cabres), el procés de munyida, la transformació i elaboració de productes làctics i formatges, tastar els productes i conèixer els productors i elaboradors de primera mà. Les explotacions visitables actualment són:

  • Formatges de Lluçà
  • Formatges Betara
  • Granja – lleteria Mas Teulats
  • El Soler de N’Hug

Benvinguts a Pagès són unes jornades de portes obertes a explotacions que es celebren durant el cap de setmana 3,4 i 5 de juny a tota Catalunya, que obriran les portes de casa seva per ensenyar-nos els seus camps, els seus ramats, i els seus obradors. És una oportunitat única per redescobrir el lloc on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que es cuiden de produir els aliments que ens arriben a casa. Al Lluçanès hi participen 6 explotacions, 2 restaurants i 1 allotjament, que oferiran visites guiades i tastets, promocions i menús especials. Els participants al Lluçanès són els següents:

Es tracta d’iniciatives per tal de donar a conèixer els productes agroalimentaris de qualitat del Lluçanès, al mateix temps que permet conèixer el treball diari de les explotacions, el maneig dels animals, l’alimentació i els valors afegits dels productes agroalimentaris.

Finalment, cal remarcar que el suport, organització i difusió d’aquestes iniciatives no seria possible sense els servei que ofereix el Consorci del Lluçanès.

Comparticions